Martine Platteau

videokunst & animatie

Martine Platteau

Ik reageer nogal intuïtief op beelden die op m’n netvlies blijven haperen, uit de krant of op stap , waaruit imaginaire gedachten en associaties ontstaan. Daaruit ontstaat dan een soort collage dat naast het aangrijpende van het gebeuren er de toeschouwer niet direct mee confronteert maar toch even alert maakt . 

in 2050 we’ll be 10 billion people

Zoals bij  ‘Moeder’: het, elke dag, traag verorberen van mijn post in m’n brievenbus door een slak, waardoor de tijd precies een kantwerk maakt van papier en de stilletjes waziger wordende hersenkronkels in het hoofd van m’n lief moedertje. Het is confronterend maar ook heel liefdevol. 

moeder, mother, mum….the way I see her now

‘Het meeste raken mij echter de willekeur van wat met kinderen gebeurt. Kinderen zijn onze toekomst. Prioriteit aan ‘ 100% inzet op onderwijs, creativiteit en mentale opvang’ 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Lieve Martine, vanaf het begin was ik enthousiast over je werk en dat ben ik nog steeds. Daarstraks na het beeldenpark ben ik op het net naar je sculpturen gaan kijken. Even verder kom ik die foto van jou in blauwe overal tegen. Ik voelde het verdorie recht in mijn hart. Mocht je zin hebben om eens af te spreken. Je mailadres heb ik niet meer.
    Liefs van Roman

Comments are closed.