Animatiefilm is voor mij een manier om te experimenteren met techniek, vormen, kleuren, structuren, bewegingen en klanken. Ik laat me leiden door mijn gevoel en wat voor mij op dat eigenste moment goed aanvoelt. Ik heb op voorhand geen duidelijk beeld van het eindresultaat. Dit zou mijn spontaniteit wegnemen.

Terwijl ik opneem probeer ik een bepaalde sfeer te scheppen. Door die sfeer laat ik me leiden als ik nadien geluiden en klanken zoek. Tijdens het proces is mijn gevoel dat op dat moment in me schuilt hetgeen wat het resultaat van de film bepaalt. Ik heb geen behoefte om uitleg te geven over het ‘verhaal’ van de film. Het staat de toeschouwer vrij om zelf een beeld, gevoel te ervaren en te interpreteren. Niets is wat het lijkt. Wat ik ervaar is niet wat een ander ervaart.

Animatiefilm vind ik boeiend omdat het zo veelzijdig is en het me toelaat om te spelen en te experimenteren. Ik kan mezelf verliezen in het zoeken, combineren en gebruiken van materialen. Mijn voorkeur gaat uit naar ruimtelijke vormen en het combineren van verschillende structuren.

Animatiefilm is door die eindeloze mogelijkheden voor mij na al die jaren nog steeds een boeiend medium en ik kan er volledig mijn eigen ik in kwijt.

Olga
Endless ending
Find your peace
Lost dreams